MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından sendikalar özelleştirme, taşeronlaşma ve iş güvenliği konusunda İzmir'de önümüzdeki çarşamba günü yürüyüş ve mitinge hazırlanıyor. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Türkiye'de 2.5 milyon, İzmir'de 150 bin taşeron işçi olduğunu belirterek, "Taşeron demek, sömürü ve kölelik düzeni demektir. Bu sömürüye boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz" dedi.
İzmir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk-iş, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) 21 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00'da Basmane Meydanı'nda toplanıp taşeronlaşmaya karşı yürüyecek. İşçiler, 'Taşeron cumhuriyetine karşı İzmir tek ses tek yürek' adlı yürüyüşün ardından Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacak.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Türkiye'de 2.5 milyon, İzmir'de 150 bin taşeron işçi olduğunu belirterek, Hükümet'in Torba yasa ile güvence getiriyorum derken işçiye giyotini geçirdiğini öne sürdü. Sarı, şöyle konuştu:
"Bu yürüyüşü Soma'daki maden faciasından önce planlamıştık. Taşeronlaşmaya karşı tepki göstereceğiz. 2.5 milyon işçinin kendi kadrolarında çalışmalarını istiyoruz. Ucuz emek ve iş cinayetleri burada başlıyor. Sermayenin kar hırsından ve emeğimize saygı duymayan yapısı için yürüyeceğiz. Bu Hükümet, PTT’yi, TCDD’yi ve diğer kurumları özelleştirilerek, taşeron cumhuriyeti yaratmaya çalışıyor. Bunlar karşısında düzenlemeler yapılması için sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. İş güvencesini ortadan kaldırılmasına karşı 'Taşerona hayır' diyoruz. Çünkü taşeron demek, güvencesizlik demek, işverenin insafına kalmak demektir. Taşeron demek, sömürü ve kölelik düzeni demektir. Bu sömürüye boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz."

ED (İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)