Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR Konak İlçe Şeçim Kurulu kentin merkezi yerlerine asılan partilerin bayrak ve flamalarının kaldırılması talimatı verdi.
Bayrakların kaldırılacağı yerlerin listesi elinde bulunan belediye ekipleri, sivil polis eşliğinde, araçlarla, bayrak ve flamaları sökmeye başladı. Pazar günü Ak Parti'nin miting yaptığı Gündoğdu Meydanı'nda asılan bayrak ve flamalar da söküldü. Meydan çevresindeki palmiye ağaçlarına asılan parti flama ve bayraklarını uzun araç merdiveni ile söken görevliler daha sonra meydandaki 'Cumhuriyet Ağacı' anıtına geldiğinde, bayrak iplerini rahat bağlamak için anıtın kaidesine zincir takıldığını gördü. Görevliler zinciri kazmayla kırmaya kalkınca, çevredeki vatandaşlar anıtın zarar göreceğini düşünerek tepki gösterdi. Bunun üzerine kazma ile kırma operasyonundan vazgeçildi.
Öte yandan, cumartesi gecesi burada Ak Parti’yi protesto için toplananların anıta yazdığı sloganlar, pazar günü de Ak Partililerin bu sloganları kapatmak için kullandığı sprey boyalar da tazyikli su ile temizlenmeye çalışıldı.

MO(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)