Yusuf YAVUZ/ İZMİR, () - İZMİR'de, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel ve Travesti (LGBT) grup 'Onur Yürüyüşü'nün ikincisini düzenledi. Yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. 
İkincisi düzenlenen 'Onur Yürüyüşü' için Alsancak Garı önünde saat 18.00 sıralarında yaklaşık 500 kişilik LGBT'li grup toplandı. Grup, ellerinde gökkuşağı bayrakları ve çeşitli pankartlar taşıyarak yürümeye başladı. Travesti, transseksüel, lezbiyen, trans ayrımcılığına ve son yıllarda artan cinayetlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte grup üyeleri, 'Velev ki ..neyiz', 'Susma haykır, eşcinseller vardır', 'Faşizme karşı bacak omuza', 'Sevişe sevişe kazanacağız' sloganları attı. Grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden geçerek Kordonboyu Alsancak İskele'nin önüne geldi. Ruşen Alkar ve Kırmızı adlı grup, kurulan platformda sahneye aldı. İskele önünde toplanan grup, söylenen şarkılarla eğlendi. Grup alanda çalınan müzik eşliğinde halay çekerken bir grupta tiyatral dans gösterisi sergiledi.
Grup adına açıklama yapan travesti Demet Yanardağ, "Eminim birgün bu devletin başına LGBT bir birey gelecek. Biz o gün kimseden öç almayacağız. Erk devleti kendinden farklı gördüğü bizleri yok sayıp parçalamaya çalışmakta. Yine bu çarkın dişlerini kıracak olan bizim direnme gayretimiz ve inancımız olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI