İZMİR'de, önceki gün İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylarda ölen Uğur Kurt başta olmak üzere maden faciası ve 'Gezi Parkı' protestolarında yaşamını kaybedenler için yürüyüş düzenledi. Atılan slogan ve yapılan basın açıklamasıyla Başbakan ile hükümete tepki gösterildi.
Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde bugün saat 13.30 sıralarında Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan yaklaşık bin kişi, Talatpaşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Gezi Parkı ve Soma faciası protestoları sırasında yaşamını kaybeden kişilerin fotoğrafının üzerinde bulunduğu büyük bir pankartın arkasından yürüyen grup, 'Hükümet İstifa' sloganı attı. Ölenlerin isimlerinin tek tek okunduğu sırada yürüyüşe katılanlar bir ağızdan "Burada" diye bağırdı. Talatpaşa Bulvarı'nın Konak yönüne giden bölümünü ulaşıma kapatan grup, 45 dakikalık bir yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'na vardı.
Cumhuriyet Meydanı'nda, yürüyüşe katılanlara seslenen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, "Hoşgörü anlayışımızdan dolayı sürekli incindik. Bu sadece Aleviler için değil mazlum olanlar tüm insanlar için böyle. Soma'da, Gezi'de ve Hatay'da kaybettiklerimizi Başbakan gibi ötekileştirmeden, kimliği, inancı ne olursa olsun hepsini rahmetle anıyor ve önünde saygı ile eğiliyorum. Hesap verecek devlet, katliam yapmaz. Katil devletten hesap sorulacaktır. Biz Mısır'da ölenlere ağlanmasın demiyoruz. Biz de o insanlara, Filistin'e gözyaşı döküyoruz. Ama Mavi Marmara'da dünyayı ayağa kaldıranlar, Madımak'ta karanfil koyan annelerimizi copladılar. Bunların fıtratında bu var" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini sevmediğini öne süren Selahattin Özel, "Kendisi gibi düşünmeyenleri, inanmayanları sevmiyor. Biz sonucu gördük ki Aleviler'den nefret ediyor. Alevi dendiği zaman tüyleri diken diken oluyor. Başbakan bilerek tuzak kuruyor. İnşallah diyorum ki önümüzdeki süreçte bir araya geliriz. At nasıl asil çıktı, üstünden onu attıysa bizde bu ülkenin başından, bir araya gelerek onu indireceğiz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından topluluk, sessizce dağıldı.

KÖ(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)