İZMİR'de, Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatını protesto etti. İsrail Bayrağı'nın yakıldığı eylemde, Filistin halkı için dualar okundu.

"GAZZE'DE ŞEHİT OLAN 4 GÜNLÜK BEBEKTEN DAHA ÖLÜYÜZ"

Konak Meydanı'nda saat 19.00 sıralarında toplanan yaklaşık bin kişilik Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye devam ettirdiği askeri operasyonunu kınamak için eylem yaptı. Ellerinde Filistin ve Türk Bayrağı taşıyan platform üyeleri, 'Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Gazze seninleyiz" şeklinde sloganlar attı. İsrail'e lanetler yağdıran topluluk, Filistin halkı için hep birlikte Kuran-ı Kerim eşliğinde dualar okudu. Eyleme katılan Gazze'li Muhammed Ebuhures,

"Burada bir şeyler anlatmak gerçekten zor. Çünkü şu an, Gazze, ailelerimiz her yandan bomba altında. Fakat şunu unutmamak gerek Gazze'de hayat her zaman zor. Sizleri meydanlarda gören, izleyen Gazzeliler, her zaman sizden destek alıyorlar. Onun için sizlerin meydanlarda olması çok önemli ve anlamlı. Çünkü dünya susmuş, insanlık ölmüş. Hepimiz Gazze'de şehit olan 4 günlük bebekten daha ölüyüz. Analar perişan, çocuklar sefil, akıttığın kanlarda kahrol İsrail" dedi.

Gazzeli Muhammed Ebuhures konuştuğu sırada eyleme katılan bazı kişiler göz yaşlarına hakim olamadı. Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu adına açıklama yapan grup sözcüsü Salih Çetin, "İçinde bulunduğumuz zaman dilimi hüzün dolu, kinimiz boşuna değil. Müslüman kardeşlerimiz gün geçmiyor ki zalimlerin silahlarına hedef olmasın. İslam coğrafyası kan ağlıyor. Filistin'de, Suriye'de, Mısır'da, Somali'de ve Doğu Türkistan'da. Bizler bu zulme köşemizde bekleyip sessiz kalmayacağız. Bebek katillerine karşı haykırmaya devam edeceğiz. İnsanlık ölüyor. Siyonist terör örgütü İsrail, Gazze'de kara harekatı başlattı. Elleri kana bulanmış bu terör örgütü küçücük çocukları plajda oyun oynarken öldürmeye çekinmiyor ve bu çocuklar terörist ilan ediliyor. Soruyorum kardeşlerim asıl terörist kim?" diye konuştu.

Çetin, "İnsanlığın ölmesine bütün dünya sessiz kalıyor. Esed varil bombalarıyla çocukları öldürüyor. Bizler zalimlere karşı tek yürek olmalıyız. Üzerimize çökmüş mezhepçilik hastalığından sıyrılmalıyız. Birleşmiş Milletler ve NATO kılını kıpırdatmadı. Söz konusu Hıristiyan, Ukrayna olunca hemen nasıl harekete geçtiğini gördük. Buradan sesleniyoruz; Allah'a hamd olsun ki İsrail, ders kitaplarına kadar sokmuş olduğun demir kubbelerinizi mücahitlerimiz başınıza yıkacak" dedi. Grup üyeleri İsrail bayrağını yaktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAF