İZMİR’de, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri, emeklilik için gerekli prim günü ve hizmet yılını dolduranların, Kademeli Emeklilik Yasası sonrası yaş şartını beklemelerini develi yürüyüşle protesto etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 300 platform üyesi, Karabağlar’dan getirilen 'Ali Efe' ve 'Tamer' adlı develerle, Barış Manço’nun 'İşte Hendek İşte Deve' şarkısı eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü.
Konak Meydanı’ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyesi yaklaşık 300 kişiye, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mehmet Ali Susam ve Hülya Güven destek verdi. 'Adaletli emeklilik istiyoruz', 'Emeklilik hakkımız söke söke alırız' ve 'Verilen sözleri unutmayız' sloganları atan topluluk adına basın açıklamasını okuyan İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Başkanı Mehdi Bıkmaz, prim günü ve hizmet yılı dolan kişilerin emeklilik için yaş haddini beklemesinin hak gaspı olduğunu söyledi. Yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Bıkmaz, "Yaşları bizden büyük olup hizmet yılı dolanlar emekli edildi. Ama bizim hizmet yılımız ve prim günümüz dolmasına rağmen yaşa takıldık. 1999 yılında başlayan bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, vatandaşların yıllarca prim ödemelerine rağmen emekli aylık ve ikramiyelerini alamamalarını eleştirdi. Emeklilik, eğitim, sağlık ve istihdam gibi hakların vatandaşın elinden alındığını öne süren CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de tüm hakları vatandaşlarla birlikte tekrar kazanacaklarını belirtti. Emeklilik primleri için kaynak olmadığı gerekçesini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise "Kürsülerde konuşma yaparken Türkiye’nin dünyanın 16’ncı ekonomisi olduğu her fırsatta dile getiriliyor. Madem ekonomimiz öyle, emeklilik primlerini çok rahatlılıkla karşılayabilir. Yapılan haksızlık giderilmelidir" dedi.
Topluluk, bazı platform üyelerine, eylemlerde gösterdikleri destek için madalya verilmesinin ardından, Karabağlar İlçesi’nden getirilen Ali Efe ve Tamer isimli develerle yürüşe geçti. İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Başkanı Mehdi Bıkmaz, deveye bir süre ters binerek eyleme destek verdi. Gündoğdu Meydanı’na kadar, Barış Manço’nun 'İşte Hendek İşte Deve' şarkısı eşliğinde develerle yürüyen topluluk, burada İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından olaysız dağıldı.