Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - CHP İzmir’de seçim kampanyasını Gezi Parkı eylemlerine damga vuran penguen ile yaptı. 'Miço’ adlı penguenler, otobüste, vapurda, metroda en ucuz toplu ulaşımın İzmir’de olduğunu anlatırken, evlere gidip Büyükşehir Belediyesi’nin 'Süt kuzusu' projesini tanıttı.
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda kurulan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’nda (BYKP) görevli üniversite öğrencileri İlyas Aydınalp ile Rafet Yağcan, Gezi Parkı eylemlerine damga vuran penguenden 'miço’ adlı seçim maskotu yarattı. Hazırlanan beş penguen kostümünü 20 farklı kişi giydi ve seçim kampanyasına katıldı. Penguen önce parti logosu kullanmadan vatandaşı oy kullanmaya davet etti, ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptıklarını anlattı. Miçolar otobüste, vapurda, metroda, en ucuz toplu ulaşımın İzmir’de olduğunu anlatırken, evlere gidip çocuklara süt dağıtan 'Süt Kuzusu' projesini tanıttı. Arıtma tesislerini, kent ormanlarını anlatan miçolar, büyük sempati topladı.
BYKP Başkanı Ülkümen Rodoplu, Miço’nun çok sevildiğini belirterek, “Miço bu seçimin fenomeni oldu, özellikle gençler kendisini çok sevdi. Facebook ve Twitter’da miçolu fotoğraflar paylaşıldı. CHP dışında başka partilere oy veren seçmen bile Miço’yu ilgiyle dinledi ve sevdi. Miço, 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nde şiddete karşı slogan attı, 14 Mart Tıp Bayramı’nda doktorların özlük hakları için haykırdı. Miço’yu Genel Merkez de kullandı. Miço gibi sevilen bir maskot üzerinden CHP’nin İzmir’e yapacaklarını anlattık” dedi.

ED(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)