İZMİR Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın 146'ıncı Kuruluş Yıldönümü töreninde yaptığı konuşmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği tepkinin devlet teamülleriyle bağdaşmayacak derecede olağan dışı olduğunu belirtti.
Bayraklı Adliye Sarayı C-Blok girişinde toplanan yaklaşık 30 avukat adına Murat Ergün, konuştu. Grup adına konuşan Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Feyzioğlu'na gösterdiği tepkinin 'devlet teamülleriyle bağdaştırılamayacak derecede olağan dışı' olduğunu savundu.
Devletin yüksek protokolünün ve Cumhurbaşkanının huzurunda, konuşmacı kişiyi 'edepsizlik'le suçlamasının tüm saygın çevrelerce yadırgandığını ve eleştirildiğini söyleyen Ergün, “TBB Başkanı tarafından dile getirilen konuların hatalı ve haksız olduğu düşünülüyorsa, bu itiraz orada ve o şekilde dile getirilemez. Yönetenler uysal, adil, sabırlı ve kucaklayıcı olmak, oturduğu makama uygun davranışlar sergilemek zorundadırlar. Ancak sayın Başbakan tarafından kullanılan üslup ve tavır, eleştiri hakkına, ifade özgürlüğüne ve temel insan haklarının kullanılmasına karşı gösterilen tipik bir tahammülsüzlük örneğidir" dedi.
Ergün, TBB Başkanı sıfatıyla konuşma yapacak bir katılımcının, yapacağı konuşmada hangi konulara değineceğini, fikir ve eleştirilerini nasıl ifade edeceğini ancak kendisinin belirleyeceğini, kurumsal temsil yeteneğine sahip bir konuşmacının açıklamalarının üzerine karşı tarafın sergilemesi gereken tutumun dinlemek ve saygı duymak olması gerektiğini savundu. Ergün İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak, Türkiye Barolar Birliği Başkanına yönelik sergilenen 'tahammülsüz,hakaretamiz, saldırgan ve haksız' tutumu kınadıklarını söyledi.

BK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)