BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de partisinin 400 bininci üyesine rozet taktı. Başbakan Erdoğan, rozet taktığı 31 yaşındaki Halime Gültekin’e "Nasıl geçiniyorsunuz?" diye sordu. Gültekin, market deposunda çalışan eşinin bileğinden ameliyat olduğu için 1 yıldır işsiz olduğunu, SGK’tan aldıkları ayda 800 lira ile geçindiğini, 4 çocuğu olduğunu söyledi. Gültekin, Emine Erdoğan’ın, "Aileleriniz destek oluyordur herhalde" sözlerine "Onlar ancak kendi yağlarıyla kavruluyorlar" yanıtını verdiği belirtildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de partisinin İl Başkanlığı tarafından Kaya Otel’de dün düzenlenen yaklaşık 1000 parti yöneticisinin katıldığı öğle yemeğinde teşkilatına seçim taktikleri verdi. Başbakan, konuşmasının ardından İzmir’de partinin 400 bininci üyesine rozet taktı. Başbakan Erdoğan, AK Parti’ye Karabağlar’dan üye olan 31 yaşındaki Halime Gültekin’e eşi Emine Erdoğan ile birlikte rozet taktıktan sonra yaklaşık 10 dakika konuştu. Mikrofonların kapalı olduğu konuşmayı Gültekin ’ya şöyle anlattı:
"Başbakan bana eşimin ne iş yaptığını, nasıl geçindiğimizi sordu. Eşim Zeynel Abidin Gültekin’in bir yıldır işsiz olduğunu söyledim. Bir marketin deposunda çalıştığını el bileğindeki kemik kırığı nedeniyle ameliyat olduğunu SGK’dan aldığımız ayda 800 lira rapor parası ile geçindiğimizi söyledim. Eşimin ağır bir iş yapamayacağını ifade ettim. Başbakan, 'Başka bir geliriniz de vardır herhalde' dedi. Olmadığını belirttim. Emine Hanım (Erdoğan) 'Aileleriniz destek olmuyor mu?' dedi. Onların ancak kendi yağlarıyla kavrulduğunu anlattım. Başbakan, partiye nasıl üye olduğumu sordu. 'Biz size zaten gönülden bağlıyız. Yıllardır oyumuzu size veriyoruz. Bu seçimde bizim de katkımız olsun istedik. Eşim de partinin üyesi' dedim. Başbakan kaç çocuğumuz olduğunu sordu. Ben de 8, 10, 11, ve 15 yaşlarında iki kız iki de erkek evladımın olduğunu anlattım. Başbakan, 'Aşağı inince görüşelim' dedi. Başbakan inince bir kez göz göze geldik, 'İlgileneceğim' dedi."