Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR Tabip Odası üyesi bir grup doktor, İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelip, geçici görevlendirme uygulamaları ve aile hekimlerinin acil servislerde görevlendirilmesini basın açıklamasıyla protesto etti.
Bugün saat 12.30'da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen 15 doktor, geçici görevlendirme uygulamaları ve aile hekimlerinin acil servislerde görevlendirilmesi konusunda basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant şöyle dedi:
"Acil servis hekimliği farklı bir mesleki eğitim süreci gerektirmektedir. Acil birimlerde sağlık hizmeti sunan çalışanlar, belirli periyotlarda bilgi becerilerini yenilemek için bir takım eğitimlerden geçerler. Bu alanda yeterli mesleki eğitimi ve deneyimi olmayan sağlık çalışanlarıyla gidermeye çalışmak halkın sağlığını tehlikeye atmak anlamına gelmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına dayattığı hastane acillerinde ve 112 istasyonlarındaki nöbet uygulamaları ne çalışanlar ne de toplum nezdinde kabul görmemiştir. Sağlık çalışanları yüzde 90 oranında bu haksız görev ve sorumluluk kavramlarıyla bağdaşmayan, hukuka uygun olmayan nöbetlere gitmemişlerdir. Nöbete gidenler ise nöbet başına ortalama 2.5 hasta bakmışlardır. Kendi haklarımız, mesleğimiz, geleceğimiz ve halkın nitelikli sağlık hizmeti alma hakkı için kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemizi büyüterek devam ettireceğiz."
Açıklamanın ardından grup dağıldı.

FOTOĞRAFLI