TÜRKİYE ile Mısır arasında iki ülkenin Büyükelçilerini çekmesi ile tırmanan krize rağmen Mısır, İzmir’de yarın açılan olan Travel Turkey İzmir - Turizm Fuar ve Konferansı’na 'Partner Ülke' olarak katılacak.
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Mısır ve Türk Hükümetleri arasındaki siyasi gerginliğe rağmen Mısır'ın İzmir'i şeçmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Örs, şöyle dedi:
"Turizm, gerginliklerin aşılması için ideal bir platform. 2'nci Dünya Savaşı’nda savaşan ülke bayrakları İzmir Fuarı’nda yan yana dalgalanmıştı. Fuar bir barış sektörü olarak yer alıyor. Kültürleri halkları buluşturan bir platform olan Turizm Fuarı’nda da bu yıl bunu göstermiş oluyoruz. Mısır tarihi ve kültürü ile tüm dünyayı ilgilendiren bir yönü var. Mısır bir dünya mirası."
Örs, Ege adalararının bu yıl turizm fuarında buluşmasına sahne olacağını belirterek, "Fuarda, çok sayıda Yunan adası katılımcı olarak yer alırken ayrıca Selanik 2014 Avrupa Gençlik Başkenti tanıtımını da fuarda yapacak. Balkan ülkeleri de fuara katılımları ile ayrı bir renk olacak" dedi.