EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği eski Yönetim Kurulu üyelerinden Kani Aydoğdu, kalp krizi sonucu vefat etti.
İzmir'in tanınan iş adamlarından iş ve siyaset dünyasının renkli isimlerinden, EBSO'nun Yönetim Kurulu eski Başkanı Kani Aydoğdu, kalp krizi sonucu vefat etti. Evli ve iki çocuk babası olan Aydoğdu, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1946 yılında Samsun’un Terme ilçesi'nde doğan Aydoğdu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden 1971 yılında mezun oldu. Aytaş Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini üstlenen Aydoğdu, EBSO’da 1997-1999 döneminde Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1999 - 2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi İzmir İl Başkanlığı, TOBB’da 1998-1999 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, Başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller’in katıldığı toplantılara imza atan, 8 yıllık kesintisiz eğitime destek vermek amacıyla Kiraz’ın Cevizli Köyü’nde ilkokul yaptıran Aydoğdu ayrıca Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin temeline de ilk harcı koyan isimlerden biriydi. Aydoğdu, Ege Sanayicileri Holding kurucusu ve başkan vekilliği görevinde de bulundu.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen ile Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, vefat haberini alır almaz hastaneye giderken, Aydoğdu’nun kaybından dolayı üzüntülerini dile getirdi.