Mehmet CANDAN / İZMİR, () - İZMİR Minibüsçüler Odası üyeleri, yaklaşan ramazan bayramı öncesinde, Soma'daki maden faciasında ölen işçilerin aileleri için 45 bin liralık yardımda bulundu. Toplanan para Soma Kaymakamlığı'nın verdiği hesaba yatırılırken, sembolik çeki ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz ve oda yöneticileri tarafından Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'ya teslim edildi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Birliği ve bağlı odaların, ilk günlerden itibaren gereken yardımı ve ilgiyi gösterdiğini belirterek, "Son olarak İzmirli minibüsçülerin çam sakızı çoban armağanı, gönüllerinden kopan yardımlarını  Soma Kaymakamlığı'nın belirttiği hesaba aktardık" dedi.
'KAMPANYAYA HER ÜYE KATILDI'
Yaklaşan bayram öncesi toplanan yardımın yararlı olacağına inandığını belirten İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz da, şöyle konuştu:
"Oda üyelerimiz gönüllerinden ne koparsa bağışladılar. Kampanyamıza her üyemiz katıldı. Madende çalışan ve vefat eden vatandaşlarımızın yoksul olduklarını, mecburiyetten bu ağır işte çalıştıklarını gördük. Dolayısıyla evlerinin direkleri yıkılan yoksul aileler zor günler yaşıyorlar. Yaklaşan bayram öncesi bir nebze olsun ihtiyaçlar karşılanırsa ne mutlu bize" diye konuştu.
'SOMA ESNAFI DA ZOR DURUMDA'
Esnaf teşkilatının duyarlılığından büyük memnunluk duyduğunu vurgulayan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da, maden çalışmalarının sekteye uğramasının Soma'da dengeleri bozduğunu söyledi. Kaymakam Atçı, "İlçedeki esnaf sanatkarlar da zor durumda. Halka hizmet eden esnaf sanatkarlar, madencilerin gelirlerinin durmasıyla sıkıntıya girdi. Bu noktada bizi teselli eden Türk milletinin duyarlılığı oldu. Felaketin ardından Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar geldi. Tüm Soma halkı adına sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Ziyaretin sonunda yardım için hazırlatılan sembolik çek Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'ya teslim edildi.
FOTOĞRAFLI