İZMİR’de Aliağa-Menderes banliyo hattını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketi İZBAŞ A.Ş. Yönetimi, personel adına gazetelere verilen ve maaşların düşüklüğünden şikayet eden ilana sert yanıt verdi. İZBAN A.Ş. “süçem sürecinde, artak ses gibi lanse edileme çalışılan açıklamlar ortamdan fırsat yaratama yönelik adımlardır. İlandaki maaşlar gerçek dışıdır, Yüksek Hakem Heyeti’nden çıkan rakamlar ödenmektedir” dedi.
Gazetelere TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortak olduğu İZBAN A.Ş. tarafından işletilen banliyö hattında çalışan sendikali makinist, bakım teknikeri, istasyon görevlisi gibi personel adına verildiği belirtilen bir ilanla sendikalı çalışanlara düşük maaş verildiğinden şikayet edildi. İlanın eski Ulaştırma, Denizcilek ve Haberleşme Bakanı Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yönelik bir duyuru olduğu belirtilerek, çözümn istendi.
İZBAN bugün ilana resmi internet sitesinden yanıt verdi. Her gün 220 bin İzmirliye kesintisiz, konforlu, güvenli, hızlı ve ucuz bir şekilde toplu taşıma hizmeti hizmet verdiklerini belirten İZBAN yönetimi bugünkü güçlü konuma gelinmeisinde makinistinden atölye çalışanına, gişe görevlisinden idari personeline kadar herkesin emekleri olduğunu belirtti. İzmir halkının güven içinde seyahat etmesini sağlayan İZBAN çalışanlarının, böylesine güçlü, vizyoner ve idealist ailenin üyeleri olduguna dikkat çekilen açıklamada bu büyük projenin hayata geçmesinde özveriyle sorumluluk ve görevler üstlenen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun, bu sorumluluğun getirdiği tüm yükü, birlikte ve başarıyla taşıdıkları belirtildi.
İlandaki iddiaları da reddeden İZBAN yönetimi “Ülkemizin seçim sürecine girdiği şu günlerde yapılan ve İZBAN ailesinin ortak sesi gibi lanse edilmeye çalışılan açıklamaları ise ortamdan fırsat yaratmaya yönelik adımlar olarak görüyoruz. Yüksek Hakem Heyeti’nin verdiği karara rağmen yapılan gerçek dışı beyanlarla bu makamları tartışmanın odağına çekmeye çalışmanın başkaca bir izahı da yoktur. Örgütlü toplumu, emek ve demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak gören kurumumuz, toplu iş sözleşmesinde alınan ortak karardaki kapsama göre personel istihdam etmekte ve çalışanlarına ilanda belirtilen gerçek dışı düşük rakamları değil, Yüksek Hakem Heyeti’nden çıkan kararda belirtilen ücretleri ödemektedir. Sağduyu sahibi İzmir halkının bu mesajımızı doğru anlayacağına inanıyor, ilanla yapılan açıklamaların İZBAN ailesinin ortak sesi olmadığının altını bir kez daha çiziyoruz” dedi.
İZMİR ()