MANİSA’nın Kula İlçesi’nde, doğuştan lösemi hastası olan 3 aylık Nurullah Berk İnal’ın kurtarılması için uygun kemik iliği bulunması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, Salihli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli 26 personel kan örneği verdi.
Kula Belediyesi’nde görevli itfaiyeci 31 yaşındaki Yalçın İnal ile ev kadını 29 yaşındaki Pınar İnal çiftinin, iki yıllık evliliklerinin ardından 3 ay önce dünyaya gelen ilk çocukları Nurullah Berk’e lösemi teşhisi konulmasının ardından başlatılan kampanyaya destek sürüyor. Dede 55 yaşındaki Nurullah İnal’ın girişimiyle Kula Devlet Hastanesi’nde 'Nurullah Berk’e can ver' sloganıyla uygun iliğin bulunması için başlatılan kampanya kapsamında, Salihli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli 26 kişi, Kula Devlet Hastanesi’ne gelip kan örneği verdi. İtfaiye personelinden alınan örneklerin, ungunluğunun belirlenmesi için Ankara’ya gönderildiği bildirildi.
Salihli İtfaiye Amiri Bülent Kaya, "Konuyu öğrendikten sonra arkadaşlarımla Kula’ya gelip örnek verdik. Bir kardeşimizin ve aynı zamanda meslektaşımızın zor zamanında yanında olmak ve destek vermek biz itfaiye personelinin ruhunda var" dedi.
Duygulu anlar yaşayan Yalçın İnal ise "Meslektaşlarımın vermiş olduğu destek beni çok memnun etti. Manisa'nın çeşitli ilçelerinden itfaiye personeli gelip çocuğum için kan örneği veriyor. Hepsinden Allah razı olsun. Kulalı hemşerilerim de destek vermeye devam ediyor. İnşallah bebeğim kurtulacak" diye konuştu.