KARADENİZ İlleri Kadın Platformu Derneği Başkanı Nilgün Turan, istismara uğramış çocuklara yönelik sosyal rehabilitasyon merkezlerinin hızla yayılmasını istediklerini söyledi.
Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği Başkanı Nilgün Turan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde çocuk istismarının önlenmesi için farkındalık yaratmaya yönelik faaliyetler yürüttüklerini belirtti. Turan, "Her kesimden insanın katılımıyla, kadın ve çocuk istismarının önlenmesi adına dayanışma oluşturmaya çalışıyoruz. Annelerin bize destek vermesi çok önemli. Kadınlar ancak birlikte ayağa kalktıkları zaman kendileriyle ilgili sorunlara çözüm bulabilirler" dedi. Turan, çocuk istismarının önlenmesi adına bu hafta çeşitli etkinlikler organize edeceklerini de ifade ederek, "Amacımız ülke genelinde istismara uğramış kız çocukları için çocuk sığınma evlerinin açılmasını sağlamak. Koruma, bakım ve rehabilitasyon merkezi gibi yerlerde çocuklarla birlikte çalışacak sosyal hizmet uzmanlarının yetiştirileceği Sosyal Hizmetler Yüksekokulu açılmasını da istiyoruz" diye konuştu.
Turan, istismara uğramış çocuklara yönelik entegre sosyal rehabilitasyon merkezlerinin ülke genelinde hızla yayılmasını istediklerini de sözlerine ekleyerek, "İlimizde çocuklar için alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezi açılması konusunun da takipçisi oluyoruz. Ayrıca, çocuk izleme merkezinin bir an evvel hayata geçmesinin de takipçisiyiz. Bunun ülke genelinde hızla yaygınlaşmasını talep ediyoruz. İzmir'de erkek çocuklar için uygulanan rehabilitasyon modelinin Trabzon'da da uygulanmasını yöneticilerinden talep ettik" ifadelerini kullandı.