Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE’nin Lapseki İlçesi’nde düzenlenen 'Okullararası En İyi İstiklal Marşı' ve 'Çanakkale Şehitleri’ne Şiir Okuma Yarışması'na katılan ilkokul öğrencisi Sudenaz Parlak, İstiklal Marşı’nı gözyaşları içinde okudu.
Yarışmalara katılan 17 öğrenci de 1’inci olabilmek için kıyasıya mücadele etti. 25 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Sudenaz Parlak, İstiklal Marşı’nı okurken gözyaşlarına hakim olamayınca dinleyenleri de duygulandırdı. Sudenaz, gözlerinden akan yaşlara aldırmadan şiirini bitirdiğinde ayakta alkışlandı. Ardından diğer öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudu.
Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı 'Çanakkale Şehitleri’ne isimli şiiri okuyan Atatürk Lisesi öğrencisi Mine Su Hande Aktuğ da dinleyicilerden bazılarını ağlattı.
En İyi İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda ilkokullarda Sudenaz Parlak, Plevne Ortaokulu’ndan Ezgisu Polat, Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi’nden Ebrar Yağmur Topaloğlu, Çanakkale Şehitleri’ne Şiiri Okuma Yarışması’nda da Lapseki Atatürk METEM öğrencisi Minesu Hande Aktuğ 1’inci oldu.

OA(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)