KARABÜK'te, özel bir hastanede çalışan 50 işçi, üç aydır ücretlerini alamamadıkları belirterek eylem yaptı. İşçiler, işsizlik maaşı alabilmek için işten çıkarılmayı istedi.
Yenişehir Mahallesi'nde bulunan özel bir hastanede çalışan 50 kişi, öğle saatlerinde hastanenin önünde toplandı. 3 aydır ücretlerini alamadıklarını öne süren hastane çalışanları alkışlarla eylemde bulunarak, işten çıkarılmayı istedi. Hastanenin diyaliz ünitesinde çalışan Hakan Kaya, "Doktorlar hariç bütün çalışanlar mağdur. Bizim bu saatten sonra beklentimiz maaş almak değil. Çünkü maaşlarımızı veremeyeceklerini düşünüyoruz. Bu hafta maaş verileceği söylendi ama verilmedi. Hepimizin işten çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu insanların en azından mağduriyetlerini gidersinler. En azından insanları işten çıkarsınlar, insanlar da işsizlik maaşı alsınlar" dedi.
Hastanenin çamaşırhanesinde çalışan Şenel Öğüt ise, "Artık çalışmak istemiyoruz. Kartımızı basıp, hastanede çalışmayarak oturmayı düşünüyoruz. Yaşadığımız sıkıntıya çözüm bulunsun" diye konuştu.