MERSİN'in Silifke İlçesi Devlet Hastanesi'nde temizlik hizmeti veren şirket bünyesinde çalışırken işten çıkartılan Ayla Bilmez, işine dönmek için hastane bahçesine çadır kurarak eylem yapıyor.
Senelik izindeyken 54 gün önce iş akdi feshedilen ve hastane bahçesine çadır kuran Arıtem Temizlik Şirketi işçisi Ayla Bilmez'a Türk Tabipler Birliği Konsey üyesi Dr. Osman Öztürk, SES Mersin Şubesi, DİSK Genel İş Mersin Şubesi, İHD Mersin Şubesi, Mersin Eğitim- Sen, Mersin Tüm Bel- Sen, Mersin Halk Evleri, SES Silifke ve Eğitim- Sen Silifke temsilcileri bir araya gelerek destek oldu.
SES Mersin Şube Başkanı Selman Günbat, yaklaşık 11 yıldır şirket bünyesinde çalışan Ayla Bilmez'in, senelik iznini kullandığı bir sırada iş akdinin haksız yere feshedildiğini söyledi. Günbat, taşeron işçilerinin yıllık izinlerinin kullandırılmaması ile ilgili olarak iş denetmenleri tarafından yapılan tespitten dolayı, Ayla Bilmez'in hakkı olan ücretli yıllık izinlerini kullanmayı talep etmesi üzerine, geçmiş yıllara ait izinleri kullandıklarına dair imza almaya çalışan firma yetkililerine imza vermemesi üzerine, kuruluş içerisinde birçok kez görev yerinin değiştirildiği ve yüzde 54 engelli raporu olmasına rağmen, buna benzer yöntemlerle mobbing uygulandığını öne sürdü.
Kendisine yönelik destek eyleminden memnun olan ve zaman zaman duygulanan Ayla Bilmez ise şöyle dedi:
"Tıbbı sekreterlerle memurların yapması gerektiği işlerle iki işi bir arada yürüttüm. Bu da benim yüzde 54 engelli olmama sebebiyet verdi. Yıllık izinlerimi kullanmış gibi imza istediler ancak imza vermeyince bana baskı uyguladılar. 20 kez yerim değişti, dört kişilik yere tek başıma verildim. Bu olay kurum içinde tartaklamaya kadar gitti. En sonunda yıllık izne ayırdılar. İzindeyken ahlaki itaatsizlik diye bir çıkış verdiler. Bunu onuruma yediremedim ve direnişe geçtim. 54 gündür direnişteyim. Direnişimi de hakkımı da onurumu da alıncaya kadar devam ettireceğim."
Açıklamanın ardından sendika temsilcileri Hastane Baştabibi Dr. Levent Yıldırım'ı ziyaret ederek Ayla Bilmez'in tekrar işe alınmasını talep etti.