ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 85 günden bu yana aylık ücretlerini alamadıkları için iş yavaşlatma eylemi yaptıkları gerekçesiyle işten atıldıklarını öne süren 10 taşeron işçi, paralarının yatırılması ve işe alınmaları istemiyle 'Direniş çadırı' kurdu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde taşeron olarak görev yapan bazı personel, 85 günden bu yana ücret alamadıkları gerekçesiyle salı günü iş yavaşlatma eylemi yaptı. Eylemi gerçekleştiren 10 taşeron işçi, bu nedenle işten atıldıklarını iddia belirterek, Konyaaltı İlçesi'ndeki halk otobüslerinin toplanma merkezinde çadır kurdu. 'Direniş çadırı' adını verdikleri çadırın karşısındaki duvara 'Bugün yarın dediler, alın terimizi yediler' yazılı pankart asan işçiler, çadırda nöbet tutmaya başladı. Gündüz 10 işçinin akşamları da sırayla 2'şer işçinin nöbet tuttuğu çadırda işçiler işe geri alınmalarını ve ücretlerinin yatırılmasını istedi.
İşçiler adına açıklama yapan ve kendisi de işten çıkarılan Hacı Temur, belediye yetkililerinin kendilerine işten atıldığı söylediğini ancak, bu yönde herhangi bir belge verilmediğini anlattı. İşten çıkarılan 10 işçinin işe dönene ve ücretleri yatırılıncaya  kadar eylemini sürdüreceklerini vurgulayan Temur, yarın kurdukları çadırdan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyüş düzenleyeceklerini ve belediye binası önünde saat 11.30'da basın açıklaması ardından yarım saatlik oturma eylemi yapacaklarını söyledi.