KARŞIYAKA’da mevcut ilçe stadının yerine inşa edilecek ve 28 Ocak'ta ihalesi yapılan yeni stadı, avam projeyi çizen Mimar Bahadır Kul yanıttı.
Hilton Otel’deki toplantıya Başkan Fatih Diniz, Divan Kurulu Başkanı Sadri İşçimenler, eski başkan Cihan Büyükoral ve İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi'de katıldı. Daha önce stadın işası gündeme gelen Örnekköy’deki arazi için de çizim yaptığını belirten Mimar Kul, "Arazideki eğim ve dere yatağı, maliyeti bu stadın 3 katına çıkarıyordu. Kayseri Kadir Has Stadı’nı da ben çizdim. Kent dışındaki statlar taraftar sayısını olumsuz etkiliyor" dedi. Karşıya'da eski stadın yerine yeniden yapılacak projenin detaylarını anlatan Bahadır Kul, şöyle devam etti:
"Toplam 27 bin 750 metrekarelik arazinin 12 bin 408 metrekaresi 15 bin kişilik stat, 6943 metrekaresi sosyal birimler alanı olarak tasarlandı. Stadın doğu ve batısında 28 adet loca, kale arkası tribünlerinin altında 3000 metrekarelik salon ve gelir getirici faaliyet için kullanılacak alan var. Tesiste kulüp binası, müze, lokal, restoran, kafeterya, ofisler ve mescit de bulunuyor. Proje, kent silüetini bozmayacak şekilde tasarlandı."
Başkan Fatih Diniz, mevcut Yalı Tesisleri’nde voleybol salonu, tenis kortları, yelken tesislerinin de bulunduğunu hatırlatarak, "Hak kaybına uğramamak için süreci yakında takip edeceğiz” ifadesini kullandı.
Karşıyaka Stadı projesini ilk olarak 1998’de Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın ortaya attığını hatırlatan eski yönetici Ali Erten, "Son 4 yıldır yeni stat projesini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl Yalı Tesisleri için projeyi yeniden çizdirdik. Kulüp bu tesisten gelir elde edecek" dedi.