İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Hüseyin Çapkın'ın görevden alınması üzerine yerine atanan Aksaray Valisi Selami Altınok, avukat olan eşi Gülhan Altınok ile birlikte bu yıl hacca gitmişti.
Aksaray Valiliği'ne 2012 yılının ağustos ayında atanan Selami Altınok, Aksaray Defterdarlığında avukat olarak görev yapan Gülhan Altınok ile evli. Bu yıl Suudi Arabistan'a giderek hac farizasını yerine getiren Gülhan ve Selami Altınok çifti, zaman zaman birlikte çocuk yetiştirme yurtlarını ziyaret etmesiyle tanınıyor.
Üç çocuğu olan Gülhan ve Selami Altınok çiftinin büyük oğlu Mustafa Oğuz Altınok, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyor. 13 yaşındaki Berkay Altınok ortaokul son sınıfta okuyor. Çiftin en küçük çocuğu İrem ise henüz 4 yaşında.
ALTINOK KİMDİR?
1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Sırasıyla Kayseri Akkışla Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Van 100'üncü Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. Ağustos 2012'de Aksaray Valisi olarak atandı.