İL GENEL MECLİSİ'NE HAMAM VE SAUNA YAPTIRDI
Aksaray Valiliği görevinden İstanbul Emniyet Müdürü olarak atanan Selami Altınok, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak 4 yıl görev yaptı. Bu görevi sırasında Ankara Ulus'taki ilk TBMM binasını örnek alarak Erzurum'a İl Genel Meclisi binası yaptırdı. Toplam 2 milyon 343 bin lira harcanan bu binanın zemin katında yaptırılan düğün salonu, hamam ve saunanın 3 yıldan beri boş tutulması tartışmalara neden oldu.
Erzurum'un Narman İlçesi'ne bağlı Beyler Köyü'nden olan Selami Altınok'u, yine Erzurum'un Oltu İlçesi'nden olan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın hep destek olduğu belirtildi.
HEMŞERİLERİ NE DEDİ?
Öğrenciliği döneminde 'Dadaş Selami' olarak tanınan Selami Altınok'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmesi, memleketinde ilgi ile karşılandı.
Narman Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Yücel İşleyen, "Selami abi, dürüst bir insan. Geçmişinde hiçbir şaibesi olmayan biri. Ona verilen görevi en iyi şekilde yapacaktır. Kendisini yakinen tanıyorum. Polislik geçmişi yok ama kaymakamlık ve valilik yaptı" dedi.
Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu da Selami Altınok'un çok iyi yetişmiş bir idareci olduğunu belirterek, "Biz görevinde başarılı olmasını yürekten istiyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte görevini yasaların öngördüğü tarafsızlık ilkesi içinde uygulayacağını güvenimiz sonsuzdur. Dualarımız onunla" diye konuştu.
Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel ise "Hemşerimiz, verilen görevi sorumluluk biçimi içerisinde en iyi şekilde başaracak kapasitededir. Bu ağır görevin üstesinden geleceğine inanıyoruz" dedi.