İZMİT,(Kocaeli),() - İSTANBUL’un Fethinin 561. yıldönümü, Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi’nin gerçekleştirdiği 'Fetih Gecesi' etkinliği ile İzmit İsmetpaşa Stadı’nda kutlandı. Saadet Partisi Genel başkanı Mustafa Kamalak'ın da katıldığı kutlamalara İstanbul olmak üzere çeşitli illerden da büyük katılım oldu. 
İzmit İsmetpaşa Stadı’nda gerçekleştirilen Fetih Gecesi’ne Saadet partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski genel başkanlardan Recai Kutan, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ile diğer partililer ve AGD’liler katıldı. Başta İstanbul olmak üzere diğer yakın illerden de gelenlerle İsmetpaşa Stadı'nın tribünleri tamamen yoldu. Kutlamalar yaklaşık 10 bin kişinin önünde gerçekleştirildi. Kutlamalarda gruplar fetihle ilgili şarkılar söylerken, sık sık 'Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın' sloganı attı. Kutlamalarda İstanbul'in fethi de canlandırıldı. 
Burada bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği gençliğine övgüler yağdırdı. Kamalak, "Geleceği ihtirası olanlar değil iddiası olanlar inşaa eder. Fatih Sultan Mehmet İstanhlu fethettiğinde 21 yaşındaydı. Uluabatlı Hasan Bizans'ın surlarına ilk sancağı diktiği vakit 25 yaşındaydı. Ya Allah diyip 270 kiloluk mermiyi namluya koyan seyid onbaşı 26 yaşındaydı" diyerek gençlere dikkat çekti. Kamalak'ın konuşması zaman zaman tekbir sesleriyle kesildi. Kutlamalar geç saatlere kadar devam etti. 

CS (MB/RT) (FOTOĞRAFLI)