Nedim KOVAN- Ali YAZAN/KABADÜZ (Ordu), - İSTANBUL Sarıyer'de kaldırımları süpürdüğü sırada yarıştığı öne sürülen bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren temizlik işçisi 44 yaşındaki Rafet Öztürk'ün cenazesi memleketi Ordu'nun Kabadüz İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Rafet Öztürk'ün eşinin zihinsel engelli olması ve kendisinin de bakamaması nedeniyle ikisi Bursa'da, biri Konya'da yetiştirme yurdunda olan üç çocuğu, gerekli izinler yetişmeyince cenazeye katılamadı.
Sarıyer Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan üç çocuk babası Rafet Öztürk, Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde kaldırımdaki çöpleri toplarken M.T. yönetimindeki araç önce kaldırıma ardından da kendisine çarptı. Hayatını kaybeden temizlik işçisi Rafet Öztürk'ün cenazesi bu sabah İstanbul'dan karayoluyla memleketi Ordu'ya getirildi. Kabadüz İlçesi Derinçay Köyü'nde babaevine götürülen Öztürk'ün cenazesi helallik alındıktan sonra öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.
ÇOCUKLARI GELEMEDİ
Cenazeye Rafet Öztürk'ün eşi Seher Öztürk, babası Mustafa Öztürk, annesi Medine, kardeşi Gürsel Öztürk ve akrabalarıyla vatandaşlar katıldı. Cenazede anne Medine Öztürk ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ağabeyinin üç çocuğu olduğunu anlatan Gürsel Öztürk, yengesi Seher Öztürk'ün zihinsel rahatsızlığının bulunması nedeniyle, ağabeyinin ekonomik durumlarından dolayı çocuklarına bakamadığını bu nedenle devlet yurtlarına verdiğini söyledi. Yeğenleri 13 yaşındaki Serkan ve 11 yaşındaki Emre Öztürk'ün Bursa Erkek Yurdu'nda, 18 yaşındaki Sevda Öztürk'ün ise Konya'daki devlet yurdunda kaldığını anlatan Gürsel Öztürk, çocukların izin alınma işleminin uzaması nedeniyle babalarının cenazesine katılamadığını söyledi.
Eşine çarparak ölümüne neden olanlardan şikayetçi olduğunu belirten Seher Öztürk "Kaldırımdayken araba çarpmış. Sonuna kadar davacıyım, takip edeceğim. Çocuklarım cenazeye gelemedi çok üzgünüm" dedi. Seher Öztürk daha sonra eşinin mezarı başında dua etti.