ÜLKÜ Ocakları'nın çağrısı üzerine Mecidiyeköy'de toplanan binlerce kişi "Bayrağa Saygı" yürüyüşü gerçekleştirdi. Grubun önü Şişli Camii önünde kesildi; Taksim'e yürümelerine izin verilmedi

İstanbul'un çeşitli ilçelerinden araçlarla gelen gruplar, dün saat 20.30'dan itibaren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Şubesi önünde toplanmaya başladı. Kalabalık burada Türk bayrakları açarak sloganlar attı. Bu sırada, Büyükdere Caddesi'nden geçen araçlar da korna çalarak eyleme destek verdi. Grup daha, yoldan geçen araçların önünü keserek caddenin Şişli istikametini trafiğe kapattı.

POLİS, GRUBUN ÖNÜNÜ KESTİ

Kalabalık grup, saat 21.00'de Mecidiyeköy'den Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Ancak yürümek isteyen kalabalık Şişli'ye doğru yürümeye başladı. Halaskargazi Caddesi üzerinden Şişli Camii önüne kadar gelen grubun önü burada TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis, toplanan kalabalığın Taksim'e yürüyüşüne izin verilmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine, Şişli Camii önünde biriken kalabalık, önce tekbir getirdi, ardından İstiklal Marşı'nı söyledi.

"ÜLKÜCÜ YEMİNİ"

Ülkü Ocakları İstanbul Şube Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yüksek bir noktaya çıkarak kalabalığa seslendi. Konuşma sırasında grup sık sık tekbir getirdi. Yıldırım'ın konuşmasının ardından "Ülkücü Yemini" edildi. Kalabalık daha sonra 'Hükümet istifa', 'Hepimiz ölelim, bayrağımız yaşasın' sloganları attı.

DİREĞE ÇIKARAK TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasını sürdürdüğü sırada, kalabalık grup içerisinden sıyrılan bazı kişiler, Şişli Camii önünde bulunan trafik yön levhalarını gösteren direğe tırmandı. Birbirlerinin üzerlerine çıkarak direğin üstüne ulaşan gruptan bir kişi, burada Türk bayrağı açtı.

ABDULLAH ÖCALAN MANKENİ YAKILDI

Yürüyüş esnasında Şişli Camii önünde toplanan kalabalık, üzerinde gelinlik bulunan bir vitrin mankeni getirdi. Burada vitrin mankeninin yüzüne Abdullah Öcalan fotoğrafı yapıştıran bazı kişiler, mankeni Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan trafik ışığının direğine astı. Daha sonra vitrin mankenini aşağı indiren grup, mankeni cadde üzerinde yaktı.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Konuşmanın ardından, kalabalık saat 22.30 sıralarında dağılmaya başladı. Bu sırada grup içerisinden bazı kişiler polise şişe attı. Bu esnada polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, kalabalık içerisinden araya giren diğer kişilerin müdahalesiyle son buldu.

UK(İY) (FOTOĞRAFLI)