ANADOLU Gençlik Derneği Fatih Şubesi, Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlediği programla alternatif yılbaşı kutlaması yaptı.

Geceye konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Mehmet Çelik, hangi partiye oy verdiğine bakmaksızın bu fetihten ne amaçlanıyor, peygamberimiz neyi getirmiş, neyi götürmüş ve neyi anlatmış bunu anlatmaya, bu uğurda çalışmaya söz verilmesi gerektiğini belirtti. Çelik, "Bugün bu salonu dolduran biz müslümanlar olarak, hedefimizde bütün yeryüzünde Allah demeyen insan kalmaması için mücadele etmektir. Allah bu dini, ve peygamber efendimizi yeryüzündeki bütün sistemlerin üstünde bir sistem oluşsun Allahın istediği bir hayat olsun diye göndermiştir. Bizim görevimiz yeryüzünün her tarafına bu dini ulaştırmaktır" dedi.



"MÜSLÜMAN OLMAYAN DEVLET BAŞKANLARINI İSLAM'A DAVET ETSİN"

Çelik, Peygamber efendimiz 2 yıl boyunca yeryüzünde büyük devlet olarak görülen bütün devlet başkanlarına mektuplar gönderdiğini belirterek, "Bu zamana kadar hangi devlet başkanı İslam'a davet ettik. Diyanet işleri başkanımıza da bir çağrı yapmak istiyorum. Kutlu doğum haftası, Mekke'nin fethi veya Mevlit kandiliyle dünya kamuoyuna yayınlamış olduğun mesajların yanında peygamberimizin yaptığı gibi, yeryüzündeki iki yüz devlet başkanından müslüman olmayanların tamamına islam'a davet mektubu göndermen hem senin hem de bizim için peygamberimize ümmet olmanın bir gereğidir" diye konuştu.

Programda ayrıca Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup genç kendi hazırladıkları, bir tiyatro oyununu sergiledi. FOTOĞRAFLI (GK)