İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, öğleden sonra etkili olan sağanak yağış sonucu, kentte metrekareye 7-25 kilogram arası yağış düştüğünü, yağmur öncesinde rüzgarın hızının saatte 55 kilometreye kadar çıktığını açıkladı. İstanbul'un bazı bölgelerinde de elektrik kesintileri meydana geldiğini belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yağışın saat 15.30 civarı İstanbul'un tüm sahilinde etkili olduğu ve İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kg yağış düştüğü belirtildi.
İstanbul'u öğle saatlerinde etkisi altına alan gökgürültülü sağanak yağışın saat 14.00 sıralarında Anadolu Bölgesi'ne geçiş yaptığı belirtildi. Trakya Bölgesi'nden giriş yapan yağışın, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Bağcılar ve Bahçelievler bölgelerinde etkili olduğu, daha sonra Tuzla bölgesinde de gökgürültülü yağış, şimşek ve dolu niteliğinde görüldüğü vurgulandı.

"BAZI BÖLGELERDE ELEKTRİKLER KESİLDİ"
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Yağış öncesinde saat 13.00 sıralarında hızı saatte 55 km hızla esen rüzgâr nedeniyle Atatürk Havaalanı'nda uçuşlar durduruldu. İstanbul'un bazı bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Bazı ev ve işyerleri ve alt geçitlerde su baskını oldu. Ekipler yoğun trafik nedeniyle olaylara güçlükle müdahale etti. Mesai bitimiyle birlikte çevre yollarında trafikte sıkışıklıklar yaşandı. Yağış öncesi alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale etti. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yağışın 1 saatlik bir moladan sonra, yine aynı istikamette Cuma günü akşamına kadar aralıklarla yağması bekleniyor."