İstanbul’a bu yıl içinde gelen on milyonuncu turist olan Pakistanlı Aleem ailesi Atatürk Havalimanı’nda Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili tarafından çiçekler ve hediyelerle karşılandı.
Türk Hava Yolları (THY) ile bu sabah 10.30 Karaçi’den İstanbul’a gelen Pakistanlı Enerji Mühendisi Khurram Aleem (38), eşi Uzma Aleem, 8 yaşındaki kızı Simra ve 11 yaşındaki oğlu Sarim Aleem, pasaport kontrolu sırasında yapılan tespit sonrası İstanbul’a bul yıl içinde gelen, 13 Aralık itibariyle on milyonuncu turist oldukları tespit edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanan ve gümrük kontrolundan geçirilen Aleem ailesine dışarıda İl Müdürü Ahmet Emre Bilgili çiçek ve hediyeler verdi. Ahmet Emre Bilgili şunları söyledi:
“Bugün İstanbul turizmi açısında bir dönüm noktası. Çok sevinçli bir günümüz. 2013 yılı içinde İstanbul’un 10 miloyonuncu turistini karşılamış bulunuyoruz. Pakistanlıl Aleem ailesine çıktı bu şans. Khurrem Aleem ailesine 'İstanbul’a şeref verdiniz' diyoruz. Onlar bugün itibariyle İstanbulumuzun önemli bir misafiri. Onlara 'İstanbul adına, Sayın Vailimiz adına hoş geldiniz' diyoruz. Sembolik hediyelerimiz olacak. 2014 yılı içersinde kullanmak üzere 5 yıldızlı otelde iki gün boyunca konaklama imkanı veriyoruz. VOV Otel'de konaklama olacak. Feriye Lokantası'nda bir akşam yemeği, Yeşilev Oteli’nde bir akşam yemeği ve Sultanahmet bölgesi ve Topkapı Sarayı turu. Ayrıca '40 yıl hatırı olsun' diye bir kahve takımı armağan edeceğiz.”
Pakistan’da enerji sektöründe çalıştığını söyleyen Khurram Alem ise kendileri büyük sürpriz olan bu olay için ”Çok mutlu olduk. Sekiz yıl önce eşim kızıma hamileyken gelmiştik. Bu çocuklarımın şansı. Türk halkına teşekkür ederiz” dedi.