İSTANBUL, () İSTANBUL Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Basın Konseyi'ni ziyaret etti. Tekin, Basın Konseyi'nde bulunmanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade etti.
Basın Konseyi’ne iade-i ziyarette bulunan Vali Yardımcısı Kazım Tekin’i, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç karşıladı. Yüksek Kurul Üyeleri ile tanışan Tekin, "Şeffaf, doğru, tarafsız verilen kararlarınız ve çalışmalarınızın, kamuoyunca dikkatle izlendiğini biliyorum" diye konuştu.
Konsey Başkanı Türenç, "Ziyaretiniz bizi çok memnun etti. Burası önemli bir kurumdur. Etik değerler ve özgürlükler için çalışıyoruz. Bu yüce kurumu kendi çabamızla yaşatıyoruz" dedi.
Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri de Tekin ile sohbetlerinde vakfın güvenirliliğinden, adil ve ilkeli olduğundan, siyasi ve ideolojik düşüncelerin bu kurumda yeri olmadığından söz ederken, Tekin’e, Basın Konseyi çalışmalarından örnekler anlatıldı.
Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeleri ile İstanbul Vali Yardımcısı’nın görüşmelerinin ardından, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Vali Yardımcısı Tekin’e, Konseyi anlatan tüzüğü ve "Gazeteci gözüyle Silivri Gerçeği" kitabının İngilizce çevirisini hediye etti.
(BB) (FOTOĞRAFLI)