Enver ALAS /İSTANBUL,() Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 'Uluslararası Önleyici Koruma Sempozyumu', İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda başladı. Sempozyumun açılışına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ile yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen katıldı.
Rektör Yunus Söylet'in açılış konuşmasını yaptığı sırada Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, sempozyumun yapıldığı salona girmek istedi. Sloganlar atan yaklaşık 10 kişilik protestocu grubun salona girişini özel güvenlik görevlileri engelledi. Salon dışındaki protestocular özel güvenlik görevlileri tarafından yaka paça uzaklaştırıldı. 'AKP üniversitelerden defol', 'Her yer Taksim, her yer direniş' şeklinde sloganlar adan grup, kısa süreli yaşanan arbedenin ardından fakülte binası dışına çıkarıldı.
Konuşmasına kesmeden devam eden Yunus Söylet ise sempozyuma evsahipliği yapmaktan dolayı onur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi. Söylet, "Üniversite olarak kültürel mirasımızın hazinelerini gelecek nesillere aktarabilmek ve bunun için her düzeyde nitelikli uzman yetiştirme amacıyla 1993'te Taşınabilir Kültür Varlıkları ve Onarımı bölümünü İstanbul Üniversitesi'nde kuruldu" diye konuştu.
Mustafa İsen ise konuşmasında Cumhurbaşkanlığı himayesi altında kültürel varlıkların korunmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İsen, yapılan çalışmalarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.

EA(FOTOĞRAF)