Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü CNN İnternational İstanbul muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Polis CNN International muhabiri Ivan Watson’u gözaltına aldı’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır."

Bu arada, CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson serbest bırakıldıktan sonra twitter hesabından yeni mesajlar paylaştı. Watson şöyle dedi:

"Türk polisi CNN ekibini yarım saat sonra serbest bıraktı. Gözaltına alınırken tekmeleyen polis adına başka bir polis özür diledi."

" Türk polisine benim başbakanlık tarafından verilen basın kartım yeterli gözükmedi. “Çok fazla sahtesi varö dedi ve pasaportumu istedi." 

Taksim Meydanı'ndan canlı yayın yaptığı sırada kameraman arkadaşıyla birlikte polis tarafından alıkonulan ve Watson bu sırada da yine Twitter hesabından "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan tekmeledi" şeklinde mesaj paylaşmıştı.

AA (MK)