Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği  Seçimlerinde oy kullanmak üzere Pendik Mahir İz İlkokulu'ndaki 3253 numaralı  sandığa gelen Hatice K'nın, okur yazar olmadığını belirterek yanında bulunan  kocası İshak K. ve oğlu Ahmet K'nın da kendisiyle birlikte oy kullanma kabinine  girmesini istediği ancak sandık başkanının, durumun mevzuata aykırı olduğunu 

Yaşanan tartışma sırasında kendisini yere atarak fenalaşan Hatice  K'nın, sandığın bulunduğu sınıfa çağrılan sağlık ekiplerince, ilk müdahalenin  ardından ambulansla hastaneye götürüldüğü bildirildi.

 Söz konusu kadının hastaneye götürülmesine rağmen eşi İshak K. ve oğlu  Ahmet K'nın sandığın bulunduğu yeri terk etmeyerek diğer seçmenleri provoke edici  söylemler kullanmaları, sandık alanında sağlıklı oy kullanımını engellemeleri ve  görevlilere tehdit ve hakaret içerikli sözler söylemeleri üzerine olay yerine  polis ekipleri çağrıldı.Olaya müdahale eden Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, GBT  kontrolü yaptıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında aranmalarının bulunduğu  ortaya çıkan İshak K. ve oğlu Ahmet K'yı gözaltına aldı.Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, İshak K'nın Halil  ismindeki diğer bir oğlunun ise halen Kırgızistan'da FETÖ okullarında öğretmenlik  yaptığı öğrenildi.