Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdağan'ın avukatı Ahmet Özel 27 Şubat 2014 (bugün) tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe sundu. Avukat Ahmet Özel, savcılığa sunduğu dilekçesinde " Müvekkilim Bilal Erdoğan hakkında



huzurdaki dosya kapsamında teknik ya da fiziki takip ile iletişimin tespiti, dinlenilmesi ve kayda alınması kararının bulunup bulunmadığının eğer var ise kararın sonlandırma tarihinin ne olduğunun tarafıma bildirilmesi talep ederiz" dedi.







"İLETİŞİMİN DİNLENMESİNE İLİŞKİN MAHKEME KARARI BULUNMAMAKTADIR"



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Özel'in talebine ilişkin verdiği yazılı cevabında, "Bilal Erdoğan ile ilgili, 2012/656 soruşturma numaralı dosya kapsamında herhangi bir fiziki takip, iletişimin dinlenmesi, kayda alınmasına dair mahkeme kararı bulunmamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir sonlandırma kararı da yoktur. Bilgilerinize rica olunur" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bilal Erdoğan, 5 Şubat 2014 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla gelerek, 25 Aralık soruşturması kapsamında soruşturmayı yürüten savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak'a ifade vermişti.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)