Yüksel KOÇ - Cem TURSUN/İSTANBUL, ()  İSTANBUL  Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcılık, Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak kendilerince alınmış herhangi bir karar bulunmadığını belirtti..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ, Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, Twitter'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınmış karar doğrultusunda yasaklandığı yönünde haberler yapıldığına dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi:
“Bugün (21 Mart 2014) yazılı ve görsel basında yer alan, sosyal medya organı Twitter'ın erişiminin ülke içinde engellenmesine ilişkin olarak yer alan haberlerde, programa erişimin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda yasaklandığı ifade olunmaktadır.
Aynı şekilde, Twitter'ın ana internet sayfasında da 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (TMK 10. Maddesiyle görevli) 20.03.2014 sayılı kararı' şeklinde bir ibarenin yer aldığı görülmektedir.
Anılan engellemeyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep olunmuş ve/veya alınmış herhangi bir karar mevcut değildir."