MERSİN'in Erdemli İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen 'Mutlu yuva, huzurlu toplum' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül, mutlu bir yuva için eşlerin üzerlerine düşen vazifelerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Mutlu yuva cennetin, mutsuz yuva ise cehennemin bu dünyadaki şubesidir. Yuvaları yıkan bomba, 'sen ben' davasıdır" dedi.
Erdemli Ulu Cami Hafız Dr. Emin Şekerci Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Mustafa Akgül, mükemmeli aramanın yanlış olduğunu ifade ederek hiç kimsenin dört dörtlük olmadığını söyledi. Akgül, "Kişi dört dörtlük görünüyorsa onun eksiği evlilik sonrası ortaya çıkar ki bu daha tehlikelidir. Evlilikler geciktirilmemelidir. Geciken evliliklerde mutluluğu bulmak zordur. Evlilik öncesinde ana-babanın görüşüne başvurulmalıdır. Çünkü Mevlana'nın dediği gibi gençlerin aynada göremediklerini ana-babalar tozlu tuğlada görürler" diye konuştu.
Mutlu bir yuva için ibadetin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Akgül, "İşe haklardan değil, vazifelerden başlamalı. Mutlu yuva cennetin, mutsuz yuva ise cehennemin bu dünyadaki şubesidir. Yuvaları yıkan bomba, 'sen ben' davasıdır. Eşler birbirlerinin eksiklerini yakınlarına ve arkadaşlarına duyurmamalıdır. Evliliğe başlarken boşanmayı asla düşünmemelidir. Pazara kadar değil mezara kadar 'evet' denilmelidir. Eşler haklarını değil, vazifelerini düşünmelidir. İbadetsiz mutluluk olmaz. Secdesiz ve seccadesiz evler hane halkını sıkar" dedi.
Aileyi bir otomobile benzeten Mustafa Akgül, direksiyonda mutlaka bir kişinin bulunması gerektiğini, iki kişinin aynı anda otomobili kullanmaya kalkışması durumunda kazanın kaçınılmaz olacağını söyledi. Akgül, evliliklerde sıkıntı yaşanması halinde ise aile büyüklerinin hakemliğine başvurarak sorunların çözümüne gidilmesi gerektiğini kaydetti.
Akgül, konuşmasının sonunda Türkiye'deki boşanma sayılarına dikkat çekerek, "Ülkemizde yılda 120 bin boşanma vakası gerçekleşiyor. Bu çok acı bir gerçek. Bizlere ne oluyor da boşanmalar alıp başını gidiyor?" dedi.