Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, () - İSRAİL’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle 3 Ağustos’ta yapılacak Kuşdili Festivali’ni iptal etme kararı alan dernek yöneticileri, İsrail’i ıslıklarla protesto etti.
Atatürk Meydanında toplanan Çanakçı ilçesinin Kuşköy köyü sakinleri ile Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği üyeleri, tepki eylemi öncesinde Giresun kalesine çıkan arkadaşlarıyla, yörede 'kuşdili' olarak adlandırılan ıslıkla haberleşerek gösteri sundular. Daha sonra ıslıklarla İsrail’i protesto eden ve Gazze halkının yanında olduklarını anlatan köy sakinleri adına açıklamada bulunan Dernek Başkanı Şeref Köçek, İsrail’i protesto etmek ve Gazze’ye destek amacıyla 3 Ağusos'ta yapılacak Kuşdili Festivali'ni iptal ettiklerini duyurmak amacıyla toplandıklarını söyledi. Gazze’deki İsrail’in zulmü durana kadar festivali ertelediklerini kaydeden Köçek şöyle konuştu:
“Gazze’ye yapılan saldırıyı Kuşdili ile protesto ettik. Filistin’e destek vereceğimizi  anlattık. Terörist devlet İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları biran önce durdurmasını bekliyoruz. Laftan ve insanlıktan anlamayan terörist devlet İsrail, belki kuşdilinden anlar diye zulmü durdurmasını istedik. Kuşdiliyle de anlamazsa artık şiddetten anlar. Ayrıca festivali iptal ettiğimizi duyurduk. Umarız İsrail bu zulmüne artık bir an önce son verir.”
Kuşköy köylüleri daha sonra bir kez daha ıslıkla 'İsrail katliamlarını durdur' dedikten sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI