Özkan ARSLAN /İSTANBUL, () - İSRAİL'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Beşiktaş taraftar grubu 1453 Kartalları tarafından Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Protestoculardan bazıları konsolosluğun bulunduğu binaya yumurta fırlattı.

Aralarında farklı takımlardan taraftarların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, saat 17.00 sıralarında Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplandı. Çeşitli pankart ve dövizler açan grup, daha sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şubesi polisleri kontrolünde Başkonsolosluk yönünde yürüyüşe geçti. “Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük, “Biz biz Fatih Sultan Mehmet'in askerleriyiz, “Her yer Gazze Her yer direniş şeklinde sloganlar atarak Büyükdere Caddesi'nde yürüyen grup, zaman zaman yolu trafiğe kapattı.

GERGİNLİK

Başkonsolosluk önüne ulaşan gruptan bazı kişiler binaya girmek isteyince, kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin uyarısıyla bina önünden uzaklaşan grup adına yapılan açıklamada, “Amacımız, Gazze'deki kardeşlerimize destek olmaktır. Buraya gelenlerden Allah razı olsun, bir şekilde tepkimizi dile getirdik. Bütün Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz 'Ben Gazze için bir şey yapamam' demeyelim. Gazze için edeceğimiz bir dua, bir Fatiha, Allah katında kabul olunacaktır inşallah denildi.

YUMURTA ATTILAR

Daha sonra Gazzeliler için dua okuyan grup, eylemi sona erdirdi. Bu sırada, gruptan bazı kişiler Başkonsolosluğun bulunduğu binaya yumurta attı.