Enver ALAS/ İSTANBUL, ( ) DISK'e bağlı Nakliyat - İş Sendikası üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'de başlattığı operasyonları Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti. Saat 11.00 sıralarında İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, 'Siyonist İsrail, Filistin'den defol', 'Filistin halkı onurumuzdur', 'Gazze'ye selam direnişe devam', 'Katil ABD, Ortadoğu'dan defol' şeklinde sloganlar attı. Filistin bayrakları taşıyan grup, 'Gazze katliamını, İsrail Siyonizmini, emperypalizmi ve işbirlikçilerini lanetliyoruz. Filistin halkı yalnız değildir', 'Kahrolsun Emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği' yazılı pankart açtı.

"TÜM ASKERİ, TİCARİ İLİŞKİLER VE ANLAŞMALAR KESİLMELİDİR"
Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, burada grup adına yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarına tepki gösterdi. Tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de çocukların, kadınların ve sivillerin üzerine bombalar yağdırıldığını söyleyen Küçükosmanoğlu, "Son bilgilere göre İsrail saldırılarında 622 Filistinli kardeşimiz yaşamını yitirmiştir. Onları rahmetle ve saygıyla anıyoruz. İsrail siyonizmi, sırtını başta ABD olmak üzere emperyalist güçlere dayayarak Filistin halkının üzerine bombalar yağdırılıyor. Bu bir insanlık dramıdır. Bu katliama sessiz kalmak, insanlık sorunudur" diye konuştu.
Küçükosmanoğlu, Gazze'deki direnişin haklı ve meşru bir direniş olduğunu belirterek, direnişe herkesin sahip çıkması gerektiğini kaydetti. Küçükosmanoğlu, "Türkiye'de iktidar katliam nedeniyle 3 günlük yas ilan ederek bir tepki ortaya koymuştur. Bunlar göstermelik tepkilerdir. Yapılması gereken İsrail'i meşru bir devlet olarak tanımayarak, tüm askeri, ticari ilişkiler ve anlaşmalar kesilmelidir" dedi.

İSRAİL BAYRAKLARI YAKILDI
Konuşmanın ardından gruptakiler, yanlarında getirdikleri iki İsrail bayrağını 'Katil İsrail' sloganları arasında yaktı. Grup, ıslıklarla protestolara devam etti.

TEPKİ OLARAK AYAKKABILARINI FIRLATTI
Bu sırada Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu ayağındaki ayakkabıları çıkararak İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plazaya fırlattı. Bir süre çoraplarıyla yere basan Küçükosmanoğlu'nun daha sonra yanında getirdiği bir çift ayakkabıyı giydiği görüldü.
Grup eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAF)