Taner YENER/İSTANBUL,() İSRAİL’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Halk Cephesi üyesi bir grup, Filistin’e yönelik başlatılan operasyonu protesto etti. Basın açıklamasının ardından protestocuların bazıları girişteki güvenlik turnikelerine “Bu kanlara doymuyorsunuz” diyerek kırmızı boya fırlattı.

Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde saat 13.00 sıralarında bir araya gelen Halk Cephesi üyesi 15 kişilik grup, kırmızı flamalar eşliğinde “Filistin Halkının Katili AKP, İsrail ve Emperyalizmdir. Hesabını soracağız” yazılı pankart açtı. Grup, sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği”, ”Kahrolsun İsrail Siyonizmi”, ”Filistin Halkı Yalnız Değildir” şeklinde sloganlar attı. Daha sonra grup adına basın açıklamasını Nuri Cihan Yandı okudu. Yandı, geçtiğimiz Pazartesi günü Gazze’ye yönelik başlayan İsrail saldırıları sonucu 172 kişinin hayatını kaybederken, 1070 kişinin de yoğun bakımda tedavi edildiğini söyledi.

FİLİSTİN HALKI, VATANI UĞRUNA HER ŞEYİ GÖZE ALARAK SAVAŞIYOR

İsrail’in aşırı sağcı kadın milletvekili Ayalet Shaled’ın yaptığı açıklamada katliamı destekler kelimelerle İsrail askerlerini tebrik ettiğini ifade eden Yandı, ”Utanmadan katliamlarının devamının geleceğini ilan etmiştir. Hangi düşüncelerle bunu söylediğini biz çok iyi biliyoruz. Terörist diye adlandırdığın Filistin halkı, vatanı uğruna her şeyi göze alarak savaşıyor ve şehit düşüyor. Ne kadar saldırırsanız saldırın, havadan, karadan , denizden nereden gelirseniz gelin, Filistin halkının direnişiyle karşılacaksınız. Vatanı için karış karış direnenlere bin selam. Filistin halkı yalnız değildir.” dedi.

Basın açıklamasının ardından sona eren eylemin ardından bazı protestocuların bazıları girişteki güvenlik turnikelerine “Bu kanlara doymuyorsunuz” diyerek kırmızı boya fırlattı.

(FOTOĞRAF)