ISPARTA'ya mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde yağmurla karışık başlayan kar, öğleye doğru iyice kendisini gösterdi. Karlı havanın, gün içerisinde etkisini kaybedip yerini yağmura bırakması bekleniyor.
Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'ya sabah erken saatlerde hafif şekilde başlayan kar yağışı, saat 11.00 sıralarında etkisini artırdı. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre kar yağışı, etkisini öğleden sonra kaybedecek. Kent içinde henüz kar birikintisi olmasa da Isparta Belediyesi, hem yaya hem de araç trafiğinin aksamaması için şimdiden cadde ve sokaklarda çalışacak ekipleri görevlendirdiğini duyurdu.
DAVRAZ İÇİN UMUT
Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Davraz Kayak Merkezi'nde kar yağışı sevinçle karşılanırken, ilk günde düşen karın kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, henüz kayak yapacak kar kalitesine ulaşılmasa da yağışın önümüzdeki günler için sezonun erken başlayacağı sinyalini verdiğini söyledi. Özdemir, geçen yıl kar yağışının geç başladığını anımsatarak, "Bu yağış, sezonun erken başlama ihtimalini artırdı. Davraz Kayak Merkezi ülkemiz için önemli bir konuma sahip. Kuzey ve Alp disiplini kayağın yapılabildiği ender tesislerden biri. Hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için pist imkanı bulunan bir merkez" diye konuştu.
Isparta'daki kar yağışı nedeniyle bugün şehir dışından onlarca telefon aldıklarını kaydeden Özdemir, herkesin Davraz'daki kar durumunu sorduğunu, kayakçıların umutla Davraz'ı beklediğini dile getirdi. Özdemir, "Şu an kayak yapılacak bir kar yok ama önümüzdeki günler için yağış bekliyoruz" dedi.