AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in 'En büyük hayalim Burdur'u duble yolla Isparta'ya bağlamak. Bu yol yapıldığında Burdur, Isparta'nın bir ilçesi haline gelecektir. Benim en büyük emelim budur" sözlerine tepkiler sürüyor.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BUTSO) Yusuf Keyik ve Burdur Ticaret Borsası Başkanı (BTB) Yılmaz Başar Bilgiç'e sert tepki gösterdi. BUTSO Başkanı Keyik, Bilgiç'in aracı koymadan Burdur halkından özür dilemesini istedi. Başkan Keyik, yaptığı açıklamada, "Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kendisini ne sanıyor? Burdur halkından özür dilemeli. Burdur'u ilçe tayin eden ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Burdur-Isparta kardeşliğini dinamitlemeye kalkıyorsunuz" dedi.
ŞİDDETLE KINIYORUZ
Bilgiç'in karşılaştığı tepkiler üzerine, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik aracılığıyla özür dilediğini de hatırlatan Başkan Keyik, "BUTSO olarak Süreyya Sadi Bilgiç'in aracı kullanmadan özür dilemesini bekliyoruz. Kuruluşu Isparta'dan çok eski olan Burdur halkının gönlünü kırılmıştır. Isparta'nın Burdur'dan hızlı büyüdüğü düşünülerek Burdur'un, Isparta'dan çok daha fazla ihracat hacmine sahip olduğu görmezlikten gelinmiştir. Ağabeylik edasıyla ortaya konan, onur kırıcı fikirlerinden ve özensiz ifadelerinden dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
GÜCÜ YETİYORSA İLÇESİNİ İL YAPSIN
BTB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar ise "Sayın Milletvekilinin çok fazla hayal kurmamasını temenni ederken şiddetle kınıyorum. Söylediği cümlelerden ötürü çıkıp Burdur halkından özür dilemesini bekliyoruz" dedi. Bu tür mesnetsiz açıklamaların birbirine bağlı iki kardeş ili karşı karşıya getireceğini vurgulayan Başar, "Olmayacak duaya amin diyen Sayın Milletvekili, Burdur'u Isparta'ya bağlamayı bırakıp, gücü yetiyorsa seçim bölgesi Şarkikaraağaç İlçesi'ni il yapar" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)