ISPARTA'nın MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dershanelerin kapatılması tartışmasıyla ilgili olarak, "Ordu haline getiriyorsunuz, ardından kapatıyoruz diyeceksiniz bizde aferin diyeceğiz. Burada asıl suçlu maalesef hükümetimiz. Birilerine kızıp da bunu yapıyorsanız, her şeye yazık ediyorsunuz demektir" dedi.
Isparta Belediye Başkanı Günaydın, Özel Altınbaşak Koleji Mezunları Dayanışma Derneği'ni (ALDER) ziyaret etti. ALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik ve İdareci Necati Çetinkaya tarafından karşılanan Başkan Günaydın, kurs gören öğrencilerle de bir araya geldi.
Başkan Günaydın, ziyareti sırasında son günlerde gündeme gelen dershanelerin kapatılmasıyla ilgili konuya değindi. Günaydın, çocukların okuldan yetişip gitmesine karşı olmadığını ancak bunun için altyapının 11 yıldan bu yana yapılamadığını söyledi. Günaydın, "Okullarımız için 11 yıldır bu imkanı niye sağlamadınız? O zaman, hangi taraf zayıfsa o tarafı kapatalım. Bu duruma düşürülmemeliydi. Dershaneleri kapatamazsınız. Hatta 'bizim açığımızı siz tamamladınız, teşekkür ederiz' demeniz lazımken, 'kapatıyoruz' diyorsunuz" dedi.
Kendi döneminde kurs bilmediklerini, okuldan yetişip meslek sahibi olduklarını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Ama öyle olursa dershanelere ihtiyaç yok" dedi. Dershanelerde 100 bin öğretmen, 25 bin civarında da yardımcı kadronun yer aldığını ve bir ordu haline geldiğini dile getiren Başkan Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:
"Ordu haline getiriyorsunuz, ardından da kapatıyoruz diyeceksiniz. Biz de aferin diyeceğiz. Burada asıl suçlu maalesef hükümetimiz. Birilerine kızıp da bunu yapıyorsanız, her şeye yazık ediyorsunuz demektir."