KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde 5 yıldır yayınlanan Çayırova Gazetesi binasının işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatılacağına dair tebligatı yapan zabıta ekipleri, mühür için yine geldi. Gazete sahibi ve çalışanları işlemlerin devam ettiğini belirterek mühür uygulamasına karşı çıktı.
Çayıraova Gazetesi'ne 18 gün önce gelen Belediye Zabıta ekipleri, işyerinin işletme ruhsatı bulunmadığını belirterek 12 Mayıs 2014 tarihinde saat 16.00'ya kadar süre verdi. Gazete sahibi Ercan Kurt işlemleri başlatırken, Belediye Başkanı AK Partili Şevki Demirci'nin kendisiyle ilgili bazı iddiaları gündeme getirmesi nedeniyle işyerini kasıtlı olarak kapatmak istediğini öne sürdü. Ruhsat işlemleri sürerken Çayırova Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri bugün yine gazeteye gelerek kapatma işlemi uygulamak istedi. Gazete sahibi Ercan Kurt, "Kendi binasında dahi ruhsat olmayan Çayırova Belediyesi, Çayırova Gazetesi’nin belgeli haberleri karşısında çareyi kapatma kararına kadar varan gazeteye baskı oluşturmakta buldu" iddiasında bulundu.
Ercan Kurt işyerini mühürleme kararını uygulamaya gelen zabıta ekiplerine, ruhsat için başvuru yaptıklarını, belge ve işlemlerin devam ettiğine yönelik evrakları gösterdi. Gazete çalışanları ile ilçedeki diğer gazetecilerin tepki göstermesi üzerine kapatma kararı bugün de uygulanmadı.

MI(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)