BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler Twitterın kapatılması ile ilgili olarak, "Mahkeme kararları, hukukun üstünlüğü herkes için geçerlidir. Şeriatin kestiği parmak acımaz diye bir sözümüz var bizim. Dolayısıyla mahkeme kararlarına herkesin uyması gerekiyor" dedi.
Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen Türk dünyası nevruz etkinliklerine katıldı. Mehter tamınının gösteri sunduğu etkinlikte Türki Cumhuriyetlerinden gelen ekipler de oyunları sergiledi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bakan Nabi Avcı ile birlikte nevruz ateşini yaktı. İşler ve Avcı yaktıkları ateşin üzerinden atladı. İşler ve Avcı ardından basın mensuplarının da ateşin üzerinden atlamasını istedi. Bazı basın mensupları fotoğraf makinalarını İşler ve Avcı'ya verip ateşin üzerinden atladı.
DEMİR DÖVDÜ
Emrullah İşler ve Nabi Avcı daha sonra örsün üzerinde çekiçle demir dövdü. İşler ve Avcı Vilayet Meydanı'nda kurulan Türki Cumhuriyetlerine ait çadırları ziyaret etti. Emrullah İşler Kırım çadırı önünde kurulan stantta 'Kırıma destek' kampanyasına imza attı.
HUKUKA HERKESİN UYMASI GEREKİYOR
Cuma namazını Emrullah İşler Reşadiye Camii'de, Nabi Avcı ise Tepebaşı Camiinde kıldı. Ardından Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret eden İşler, gazetecilerin sorusu üzerine Twitterın mahkeme kararı sonucu kapatıldığını söyledi. Hukuka herkesin uyması gerektiğini ifade eden İşler şunları kaydetti:
"Dün gece itibariyle Twitter kapatıldı, Twitter'a erişim engellendi. Bunun  nedenine bakmamız lazım. Bildiğiniz gibi son zamanlarda bir takım sistematik saldırılar var. Bazı kişilik haklarına ihlal var. Dolayısıyla bazı şahıslar mahkemelere gitmişler ve karar getirmişler, mahkeme kararı neticesinde. Bu Twittera bildirilmesine rağmen Twitter iletişimi engellemediği için ilgili görüntüleri veya kayıtları kaldırmadığından dolayı Türkiye ile TİB böyle bir tedbire başvurmuş durumda şu an itibariyle.  Mahkeme kararları, hukukun üstünlüğü tabi ki herkes için geçerlidir. Şeriatin kestiği parmak acımaz diye bir sözümüz var bizim. Dolayısıyla mahkeme kararlarına herkesin uyması gerekiyor."
Başbakan Yardımcısı İşler, Niğde'de otoyol saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakılarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirterek, "Faillerin yabancı uyruklu çıkması da manidar" dedi.

KA-HT-SK(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)