Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, daha önce 25 bin kişilik olarak planlanan İslahiye İlçesi'ndeki sığınmacı kampının elektrik sorunu nedeniyle 15 bin kişilik olarak inşa edildiğini ve Ekim ayının ortasında faaliyete gireceğini söyledi.
Vali Erdal Ata, İslahiye'de yapımı süren ve 25 bin kişilik olarak planlanan kampın bölgede yaşanan elektrik sıkıntısı nedeniyle barınabilecek sığınmacı sayısını 15 bine düşürdüklerini ifade etti.
İslahiye’deki kampın 15 Ekim’de tamamlanmasının planladıklarını ifade eden Ata, "Şu anda İslahiye'de bir kamp kurma çalışmamız var ve hedefimiz 15 Ekim'e kadar burayı bitirmek. Şu anda su sondajları için kuyular açılıyor. Burada yeteri kadar su bulduğumuz takdirde biz 25 bin kişi planlamıştık ama elektrik konusunda sorun yaşandığı için kampı 15 bin kişilik olarak yapabileceğiz" diye konuştu.
5 BİN SURİYELİ GAZİANTEP'TEN TAŞINDI
Vali Erdal Ata, bir ev sahibinin Suriyeli kiracıları tarafından öldürülmesi nedeniyle kentte protesto ve gerginlikler yaşandığını hatırlatarak, "Şu anda kentte herhangi bir sorun bulunmuyor. Gerginliklerin ardından kentte sağlıksız koşullarda yaşayan 4 bin 500 Suriyeliyi kamplara transfer ettik. Bunun yanı sıra 5 bin civarında Suriyeli ise kendi imkanlarıyla başka şehirlere taşındı" dedi.
Gaziantep’te 250 binin üzerinde Suriye uyruklu mültecinin olduğunu açıklayan Ata, şunları kaydetti:
"250 bin nüfusun yaşadığı bir ilde bir Anadolu ilinde de her türlü suçlar olabilir. Bu kalabalığın içinde kötüsü de çıkabilir, suça meyilli olanlarda olabilir. Münferit bir takım olayları bahane ederek ilimizin ve ülkemizin huzurunu bozacak hareketlerden hepimizin uzak durması lazım. Şu ana kadar 3 ciddi olay oldu ilimizde. Bunun dışındakilere baktığınızda basit olaylar olduğunu görüyoruz. Bu nedenle olayları abartıp, kentimizin huzurunu bozmanın bir alemi yok. Biz alınması gereken tedbirleri alıyoruz. Yapılması gereken her şeyi yapıyoruz."

FOTOĞRAFLI