Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), () - GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, üzüm hasadına başlandı. Kuraklık ve don nedeniyle rekoltenin düştüğü ilçede, hasadı yapılan üzüm iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor.
İslahiye'ye bağlı Altınüzüm, Boğaziçi ve Yeşilyurt beldeleri ile mahallerde; Kardinal, Çekirdeksiz, Hatun Parmağı ve Antep Karası adı verilen üzüm çeşitlerinde hasat başladı. 50 bin dekarda bağcılığın yapıldığı ve üzüm ambarı olarak nitelendirilen ilçede, 80 bin ton üzüm hasadının yapılması bekleniyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İslahiye Müdürlüğü Bölge Koordinatörü Yüksel Şahin, ilçede yaşanan kuraklık ve don nedeniyle rekoltenin düşük olduğunu ifade ederken, "İç piyasa ağırlıklı olmakla beraber hasadı yapılan üzüm; Rusya, Romanya, Suudi Arabistan gibi ülkelere doe ihraç ediliyor" dedi.
Şahin, hasadı yapılan üzümlerin çeşidine göre 90 kuruş ile 1 lira 40 kuruş arasında satışa sunulduğuna da kaydetti.
İlçede hasat mevsimi ile birlikte yaklaşık 3 bin kişi de bağlarda üzüm toplameye başladı. Sabah erken saatlerde başlayan üzüm toplama işine katılan çoğunluğu genç kız olan tarım işçileri ise günlük 25 ile 30 lira arasında yevmiye alıyor.

FOTOĞRAFLI