GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, Suriyeli sığınmacıların barındığı İslahiye Çadır Kenti ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Ata, ayrıca Suriyeliler için yapılması planlanan ikinci kamp alanını bilgisayar ortamında inceledi.
İslahiye'yi ziyaret eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kaymakam Ünal Çakıcı'dan 2013 yılında başlatılan kamu yatırımları ile 2014 yılında yapılması planlanan yatırımlar konusunda bilgi aldı. Vali Ata, ikinci kamp alanı olarak düşünülen yeri bilgisayar ortamında inceledi. Kaymakam Çakıcı, yeni Hükümet Konağı, organize sanayi bölgesi ve Suriyeliler için açılması düşünülen kamp alanı konusunda bilgi aktardı.
Vali Ata ve yanındakiler daha sonra Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret etti. Kaymakam Ünal Çakıcı, Gaziantep İl Afat ve Acil Müdürü Sinan Atakan'dan bilgi alan Vali Ata, sosyal tesislerdeki Suriyelilere daha iyi imkan sunulmak üzere başlatılan ekmek fırını çalışmasını inceledi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata, mevcut kampla ilgili son durum değerlendirmesi yaptıklarını,  kampın genişletilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Ata, ikinci kamp alanı için Kaymakam Çakıcı'nın önerdiği alanı inceledikten sonra arazi uygunluğuna karar verilirse Ankara ile görüşeceklerini söyledi.