ERZURUM'da 3 çocuğunun annesi E. A.'yı evin tavanına elektrik kablosuyla astığı, bayıldıktan sonra indirip bu kez soba demiri ile bacağını kırdığı, zorla fuhuş ve dilencilik yaptırdığı iddiasıyla yargılanan Murat E., 14.5 yıl hapis 4 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.
Olay, 22 Ocak 2011 günü ortaya çıktı. Merkez Yakutiye ilçesi Edip Somunoğlu Mahallesi Güllülü Caddesi'nde oturan Murat E., evlendikten sonra eşi E.A.'ya şiddet uygulamaya başladı. Eşi tarafından tehditle fuhuş yaptırılan ve dilendiricilik yapmaya zorlanan E.A. daha fazla yaşadıklarına dayanamayınca kocasından şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Murat E., ilk sorgunun ardından tutuklanarak ceza evine gönderildi. Evliliğinin işkenceye döndüğünü belirten E.A., 6 yıl evli kaldığı dönemde yaşadıklarını ifadesinde şöyle anlattı:
"Eşimin zoruyla küçük kızım N.'yi yanıma alarak dilencilik yaptım. Öğlen araları annemin evine gidiyordum. Kocam da gelip topladığım paraları alıyordu. Ayrıca Gez Mahallesi'nde Tavşanlı Park civarında 15-20 lira karşılığında fuhuş yapmaya zorluyordu. Yine fuhuş yaptırdığı bir gün sivil polise yakalandı ve tutuklandı. Cezaevinden 3 ay sonra çıktığında yine benzer şekilde beni pazarlamaya devam etti. Eve geldiğimizde paraları alıp küfür ediyordu. Saçımdan tutarak, yere yatırıp yumruklayıp, demir ve tahta sopa ile döverek, fuhuş yapmamı istiyordu. Ailemin yanına geri döndüğümde gelip döverek eve götürüyordu. Evde yine dövüyordu. Bir gün 'Öldüreceğim ki senden kurtulayım' dedi ve beni evin tavanına elektrik kablosuyla astı, bayılmışım. kendime geldiğimde bu kez yere yatırıp sobanın karıştırıldığı demir çubuk ile dövmeye başladı ve sol bacağımı kırdı. 'Hastane gittiğimizde doktorlara düştüğünü söyleyeceksin diye' tehdit etti."
E.A.'nın şikayeti üzerine tutuklanan Murat E., bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Yaşanan olayların ardından E.A. ise çocuklarıyla birlikte Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi.
3'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Murat E. 'dilendiricilik' suçundan 3 yıl 9 ay, 'eşe karşı kasten yaralama' suçundan 4 yıl, 'eşe karşı cebir ve tehdit kullanarak fuhşa teşvik etmek' suçundan 6 yıl 9 ay hapis olmak üzere 14.5 yıl hapis, 4 bin 500 lira da para cezasına mahkum edildi. Mahkeme, Murat E.'nin hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi.