Ramazan YAVUZ- Felat BOZARSLAN/ERBİL, () - IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, 9 gün önce ele geçirdiği Musul’da sürekli sokaklarda gezerek marşlar eşliğinde gövde gösterisi yapıyor.
IŞİD'in elinde bulunan Irak’ın 3 milyon nüfusa sahip ikinci büyük kenti Musul'da çekilen son görüntüleri ekibi tarafından ele geçirildi. Amatör kameralarca çekilen görüntülerde IŞİD güçlerinin sürekli Musul caddelerinde araçlarla konvoy halinde tur atarken görülüyor. Musul’un değişik yerlerine IŞİD bayraklarının çekildiği görülen görüntülerde militanların yüzlerinin kapalı olduğu görülüyor. Kentte çok sayıda IŞİD bayraklı araç dikkat çekerken, militanların sürekli yüksek seste marşlar çaldıkları dikkat çekti. IŞİD militanlarının El Bağdadi’yi öven marşları Irak polisinden ele geçirdikleri polis araçlarından Musullulara dinlettikleri dikkat çekiyor.
MUSUL’DA HER GÜN ZAFER TURU ATIYORLAR
Görüntülerde IŞİD militanlarının silahlarını havaya kaldırarak sürekli zafer turu attıkları ve bazı Musulluların da militanları tebrik ettiği dikkat çekiyor. Yüzü kapalı bazı gençlerin de IŞİD bayraklı lüks araçlarla şehirde tur attıkları görülürken, Musulluların da bu anı cep telefonu kameralarıyla kaydettikleri dikkat çekiyor. Musul sokaklarında ‘Devlet-ül İslami’ ve ‘El Bağdadi’ marşlarını çalan militanların bu zafer turlarını günlük devam ettirdikleri de yerel kaynaklar tarafından doğrulandı. Bu arada şehirde zafer turu atan IŞİD konvoyunun arasında ambulans ve itfaiye araçlarının da bulunduğu görüldü.
MUSULLULARA TEKBİR GETİRTİYORLAR
Musul’da zafer turu atan militanların ele geçirdikleri polis araçlarının hoparlöründen Musullulara sık sık Tekbir getirtikleri de görüntülere yansıdı. IŞİD militanları tekbir getiren Musullular'a ‘Devlet-ül İslam' diyerek karşılık verdiği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI